5 udda saker med hemleverans

Glöm hemleverans av elektronikprylar, blommor och mat! Visst, det är toppen att det går att beställa sådana saker på nätet, men vi tar dem nog mest för givet.

Strandgatan Tjugo har grävt lite på nätet och hittat fem udda saker som du kan beställa hem. Eller snarare: sakerna (och tjänsterna) är förstås inte så konstiga, men du visste kanske inte att du kan få dem levererade ända fram till dörren.

1. Tårta

Om du fyller år eller ska bjuda någon på tårta är det numera möjligt att få den hemlevererad ända in i vardagsrummet! Du beställer via Internet och det hela känns ganska så high-tech.

Först väljer du vilken typ av tårta du vill beställa – gräddtårta, fototårta, prinsesstårta och så vidare. Fototårta är en rolig sak att prova. Det går till och med att få ett motiv med eget foto på tårtan som dessutom är ätbart!

Vidare kan du ange exakt hur stor tårtan ska vara och göra andra specialanpassningar. Slutligen skickar du bara iväg beställningen så får du din tårta som hemleverans.

2. Öl, vin och sprit

Om du tycker det känns jobbigt att gå till systemet kan du glädja dig åt att Systembolaget snart kommer att erbjuda hemleverans i hela Sverige. Systembolaget har haft ett försök i flera län som fallit väl ut. Det är ännu oklart exakt när du kommer att kunna beställa öl, vin och sprit oavsett var i landet du bor, men det är på gång.

Hemleverans från Systembolaget är särskilt intressant ifall du vill beställa mycket. Det finns nämligen ingen maxgräns för hur mycket du får beställa. Inget mer konkande med systemkassar med andra ord.

För de flesta räcker det nog för med mesta med att beställa upp till ett kolli, men frakten blir billigare per enhet ju mer du beställer. Men du, ta det gärna lugnt ändå!

3. Fisk

Matkassar som skickas hem har vi vant oss med vid det här laget. Nu går det även att få färsk fisk levererad direkt hem! Idén är genialisk. De flesta av oss får i oss allt för lite fisk. Fisk är fullproppad med nyttig omega 3 som skyddar både hjärta och hjärna.

När du prenumererar på färsk fisk får du den hemlevererad med jämna mellanrum tillsammans med spännande recept. Flera leverantörer erbjuder till och med fisk med sashimi-standard. Den har extra hög kvalitet och kan alltså ätas rå.

4. Frisör

Visste du att det finns frisörer som gör hembesök? Det kan vara mycket praktiskt om du har svårt att själv ta dig till en frisör. Det enda som du behöver ha hemma är rinnande vatten och det har du ju förstås!

Det finns till och med frisörer som har en egen handikappanpassad bil så att du kan bli upphämtad ifall du ändå föredrar att bli klippt i en salong.

För att hitta en frisör som gör hembesök är det enklast att googla på frisör hembesök och namnet på den ort där du bor.

5. Massage

Kanske har massörerna sneglat på frisörerna för flera av dem erbjuder också massage i hemmet. Det finns massörer som kan hjälpa dig som har ryggont, en sportskada eller om du bara vill ha massage för att kunna slappna av lite från vardagens stress. Vi skulle nog inte kunna tänka oss att byta ut spaet mot massage i hemmet, men det är ett ypperligt sätt att unna sig massage lite oftare.

Kan det vara en riktigt stor princesstårta som är på väg kanske?
Kan det vara en riktigt stor princesstårta som är på väg kanske?

Lämna en kommentar

Share via
Copy link
Powered by Social Snap