Tips: Praktiska böcker

Det är härligt att ha något att pyssla med. En hobby kan ge regelbunden stimulans och avkoppling. Vi har tidigare tipsat om hur man bygger ett bihotell. Nu har vi hittat fyra praktiska böcker som kan ge spännande inspiration för dig som letar efter en annan typ av hobby eller vill fördjupa dig mer i ett intresse du redan har.

Hjälp vi har fått en trädgårdHjälp, vi har fått en trädgård!

Det är härligt med trädgårdar men de måste skötas om. Var börjar man egentligen? Erik Sidenbladh har skapat en praktisk guide för dig som nyss skaffat dig en trädgård. Den passar även om du haft trädgård ett tag men ännu inte riktigt förstått hur du ska prioritera de olika sysslorna och få trädgården att bli precis så som du vill. Lär dig allt från hur du sköter rabatten till hur du kan bli av med sniglar.

Dekorerade tårtorDekorerade tårtor: för alla tillfällen

Detta är en bra bok om tårtor, närmare bestämt om hur man dekorerar tårtor. Klaus Klaussen och Corina Weis berättar steg för steg hur du skapar en alldeles speciell tårta. Varje högtid kräver sin alldeles speciella tårta. I denna bok går författarna igenom allt från halloweentårtor till bröllopstårtor. Skapa underverk med hjälp av sockerpasta!

PärlplattorPärlplattor : över 300 roliga idéer och mönster

Vem har inte pysslat med pärlor som barn? Vuxna kan faktiskt också ha stor glädje av ”att pärla” som det heter. Det ger en viss ro att sysselsätta fingrarna med pyssel. I denna bok ger författare Kaisa Holsting mängder med tips på vad man kan skapa med pärlor. Vad sägs om presentmagneter eller insektsskydd för saften?

KäpphästarStall Smultronbackens käpphästar

Hur gör man sin egen käpphäst egentligen? Stall Smultronbacken kan svaret. Det är något så unikt som ett stall för käpphästar. En lite kul grej är att bokens författare (tillika stallets grundare) Lisa Filipsdotter och Elsa Högberg bara är 16 respektive 15 år gamla! De har blivit omåttligt populära redan via Instagram där de har nästan 20 000 följare. I Stall Smultronbackens käpphästar får du lära dig att bygga en käpphäst från grunden, ge hästen en speciell karaktär, anordna tävlingar med mera. Boken är en perfekt present!

 

Lämna en kommentar

Share via
Copy link