8 bra anledningar att skaffa pool

Funderar du på att köpa en pool? Gör som 65 000 andra hushåll i Sverige som redan tagit steget fullt ut! För dig som inte är helt övertygad än har vi låtit oss inspireras av Svenska Poolfabriken och sammanställt en lista med åtta mycket bra anledningar att skaffa sig en pool hemma.

1. En pool hjälper dig att koppla av

Att ha en pool hemma ger dig möjlighet att koppla av och njuta av lugnet en stund. Vatten har en lugnande effekt. Efter en lång dag kan du ta ett uppfriskande dopp eller bara ligga vid poolkanten och läsa en bok. Poolen skapar en avslappnad atmosfär och blir din egen lilla oas där du kan återhämta dig och ladda batterierna.

2. Skänker svalka under heta sommardagar

Under de varma sommarmånaderna kan det vara svårt att hitta svalka. Med en pool i trädgården har du alltid möjlighet att svalka dig och fly undan värmen – hur varmt det än är. Simma, slappa och solbada i det tempo som passar dig bäst.

3. Att simma bidrar till en bättre hälsa

Simning är en av de bästa träningsformerna för hela kroppen. Genom att regelbundet simma kan du förbättra din kondition, stärka musklerna och öka flexibiliteten. En pool ger dig möjligheten att få en effektiv träningsform direkt intill ditt hem, vilket kan leda till en bättre hälsa och ökat välbefinnande.

4. Tillbringa värdefull tid med familjen

En pool skapar en naturlig samlingsplats för hela familjen. Ni kan spendera kvalitetstid tillsammans genom att leka i vattnet, tävlingssimma, spela vattenvolley eller bara sitta vid poolkanten och umgås. Att ha en pool hemma blir en anledning för hela familjen att koppla av, ha roligt och skapa minnen tillsammans.

5. Poolen ger möjlighet till oslagbara sommarfester

Att ha en pool öppnar upp för fantastiska sommarfester och sociala tillställningar. Du kan bjuda in vänner och familj för grillfester vid poolen, poolpartyn eller avslappnade middagar. Poolen blir navet för underhållning och gör dina somrar minnesvärda och festliga. Du kanske inte vill bli omtyckt bara för att du råkar ha pool, men håll med om att det nog kan hjälpa lite på traven!

6. En swimmingpool ökar värdet på fastigheten

En pool kan bli ett attraktivt tillskott till din villa och brukar nästan alltid öka dess värde. Många köpare ser en pool som något positivt och kan vara beredda att betala lite mer för en fastighet med en pool. Detta gör att poolen kan bli en investering som ger ekonomiska fördelar i framtiden.

7. Det är inte så svårt som man kan tro

Även om en pool kan ses som en investering är det lättare än vad man kan tro att skaffa en. Detta tack vare att det finns så många olika sorter att välja bland. Nästan oavsett form på swimmingpoolen kan du ofta välja om du vill att den ska vara nergrävd, delvis nergrävd eller fungera som en pool ovan mark. Om du väljer att inte gräva ner den blir det inte heller särskilt dyrt i och med att det då krävs mycket begränsade markarbeten.

8. Ger dig möjlighet att semestra hemma

Med en pool i trädgården kan du skapa en semesterkänsla hemma. Du behöver inte resa långt för att njuta av vattenaktiviteter och avkoppling. Du kan njuta av en ”staycation” eller ”hemester” och ha en avkopplande semester utan att lämna ditt eget hem. Bara njut av sommaren utan att behöva stressa iväg till resmål långt bort!

Tips på mer läsning

Lämna en kommentar

Share via
Copy link
Powered by Social Snap