Helgresor – 10 sätt som du kan maxa din resa på

Helgresor är viktiga att planera på rätt sätt, för även om de är korta är det mycket som måste klaffa för att resan ska bli bra. Du vill inte behöva springa omkring i en främmande stad och göra ärenden för att du inte planerade på rätt sätt. Eller missa saker som du skulle ha velat göra, men inte hade tillräckligt med tid för i slutändan.

Vi på Strandgatan Tjugo listar 10 sätt som du kan förbättra din helgresa på:

1. Boka biljetter till attraktioner i förväg

Ett bra tips är att boka biljetter till attraktioner och guidade turer innan du åker. Det kan du göra på sidan hello tickets där du hittar olika biljetter för alla populära turiststäder. Du kan sedan boka dem direkt på sidan och få biljetterna omedelbart. Genom att se vilka turer som erbjuds kan du planera din resa utifrån vad du absolut inte vill missa. Boka sedan biljetter på ett och samma ställe för att göra det så smidigt som möjligt.

2. Planera med förseningar

Det är en bra idé att planera med förseningar, särskilt när det kommer till tågtrafik. Se till att du har lång tid på dig om du måste ta tåget till flygplatsen. Men det bästa är om du kan övernatta i närheten av flygplatsen innan du ger dig av. Ska du resa på fredagen kanske du kan ta dig till ett flygplatshotell redan på torsdagen efter jobbet? Då kommer du garanterat i tid och slipper stressa på avresedagen.

TipsSkaffa en bra hemförsäkring så får du också en heltäckande reseförsäkring

3. Res med endast handbagage

För en kort helgresa behöver du inte mer än ett par promenadskor, ett ombyte och toalettartiklar. Det brukar räcka att resa med ett handbagage. Att inte ha ett incheckat bagage brukar både vara billigare och smidigare. Du slipper vänta vid bagageutlämningen och kan gå direkt ut i äventyret med ditt handbagage. Du riskerar inte heller att din väska försvinner på vägen, eftersom den alltid är inom räckhåll.

4. Boka boende i spännande områden

Det är lätt att hamna i samma område som alla andra turister, men du kanske inte alls trivs i Londons trendiga Camden Town utan trivs bättre i lyxiga Kensington. Eller så är inte det mysiga, men ack så turistiga Plaka-området i Aten något som egentligen lockar. Utan du vill hellre testa att bo i Anafiotika där det känns som att man är på en grekisk ö. Våga testa mer annorlunda områden!

5. Lämna rum åt spontaniteten

Att resa är roligt och man vill gärna uppleva så mycket som möjligt. Men planera inte in att göra något under alla vakna timmar på dygnet, utan lämna lite rum åt spontaniteten. Ibland vill man bara insupa atmosfären och många gånger stöter man faktiskt på det mest spännande när man bara strosar omkring.

6. Var realistisk med din planering

Det värsta som finns är när man hamnar långt ute i ingenstans och behöver spendera timmar på att vänta på en buss tillbaka till stan. Fundera lite på hur långa avstånden är mellan saker du vill se och om du kanske borde hålla dig till en stadsdel per dag.

7. Glöm inte att researcha ditt resmål

Det är mycket att ta reda på när man ska ut och resa, så läs på lite för att ha koll när du landar. Ett extra tips är att läsa på om vanliga bedrägerier där turister är offer. Det tar bara någon minut att läsa, men kan spara dig mycket pengar och bekymmer.

8. Håll koll på väderprognosen

Rätt skor och kläder ger dig en bättre resa. Några dagar innan du reser kan det vara en bra idé att kolla in väderprognosen för att se till att du tar med dig rätt saker. Behöver du till exempel vattentäta skor eller räcker det med sandaler?

9. Hellre en dag för mycket än för lite

Det är tråkigt att känna att man inte fick se allt som man ville för att resan var för kort. En helgresa får gärna börja på en torsdag och fortsätta till söndagen, för då får du gott om tid på dig att göra allt du vill. Du kan såklart alltid komma tillbaka, men det blir aldrig samma sak som när man upptäcker en ny plats för första gången.

10. Fokusera på ett land i taget

Om du vill åka på en spännande helgresa någonstans i Europa så har du många destinationer att välja på. Men varför inte ta helgresor till ett land under ett år, för att sedan ta dig till ett annat land nästa år? Det ger en spännande upplevelse där du verkligen får lära känna landet.

Lämna en kommentar

Share via
Copy link
Powered by Social Snap