Inreda en liten uteplats – i tre steg

Att dekorera en mindre uteplats kan upplevas svårt på grund av dess begränsade utrymme. Det behöver dock inte vara särskilt invecklat. Genom att kombinera möbler, växter och inredningsdetaljer kan du skapa en inbjudande plats för både underhållning och avkoppling.

När du väljer möbler för uteplatsen kan du med fördel välja ett fåtal designmöbler som används för att skapa en fokuspunkt. Med enkla medel kan du skapa en inbjudande och vacker plats för underhållning och avkoppling utomhus.

1. Välj designmöbler

När du inreder en mindre uteplats har du inte plats för lika mycket möbler som på en större uteplats. Därför kan du med fördel välja några få utvalda designmöbler som kan sätta prägel på hela uteplatsen.

Välj stilfulla möbler som är särskilt utformade för att passa in i små utrymmen och som både är funktionella och estetiskt tilltalande. Välj exempelvis en snygg utesoffa som får stå i centrum för hela uteplatsen.

Att välja designmöbler är något dyrare än traditionella utemöbler men det är en bra investering för din lilla uteplats. I och med att utrymmet är begränsat behöver du inte särskilt många möbler och så blir priset ofta ändå hanterbart.

Designmöbler kan hjälpa dig att skapa en elegant och mysig atmosfär på uteplatsen som kommer att hålla i många år framöver. Det finns flera goda skäl till att välja designmöbler framför de billigare alternativen:

  • Design – Först och främst har märkesmöbler ofta en mycket tilltalande utformning
  • Högre kvalitet – Designade möbler som bär någons namn brukar också innebära högre kvalitet
  • Bättre material – De flesta designmöbler är gjorda av väl utvalda kvalitetsmaterial
  • Komfort – En väldesignad möbel brukar också innebära skön sittkomfort
  • Bättre funktion – Möblerna är mycket genomtänkta
  • Garanti – Ett välkänt och omtyckt märke kommer ofta med en rejäl garanti
Designmöbler för liten uteplats
Här är ett bra exempel på hur designmöbler kan lyfta en liten uteplats. Bild: Carl Hansen & Søn

2. Fokusera på detaljerna

När du har en mindre uteplats och vill skapa mycket personlighet kan du lägga till dekorativa detaljer som ljuslyktor och utomhusmattor för att ge platsen lite personlighet.

Överväg att inkludera några färgglada kuddar för extra komfort eller utomhusbelysning för att ge utrymmet en inbjudande atmosfär även på kvällen. Ljusslingor är ett populärt val för små uteplatser eftersom de är både vackra och funktionella.

3. Använd gröna element

För att skapa en livfull och harmonisk plats utomhus kan du överväga att lägga till några växter.

För att få din lilla uteplats att se större ut och samtidigt få en personlig känsla kan du använda gröna element som klätterväxter eller buskar. Dessa element får platsen att verka större samtidigt som de bidrar till en avskild och mysig atmosfär.

Om du lägger till växter på din lilla uteplats får den karaktär, liv och färg. Välj krukväxter som är lätta att flytta runt. Suckulenter, örter och blommande växter är idealiska för små utrymmen eftersom de inte tar upp mycket plats och kräver lite underhåll.

Att inreda en liten uteplats kan vara en utmaning på grund av det begränsade utrymmet men med rätt möbler, växter och tillbehör kan den förvandlas till en inbjudande plats för både underhållning och avkoppling.

Tips på mer läsning

Lämna en kommentar

Share via
Copy link
Powered by Social Snap