Köpa padelracket? Tänk på detta

Detta inlägg är sponsrat

Det är inte lätt att bestämma sig för vilken padelracket man ska köpa. Med så många olika alternativ på marknaden är det lätt att känna sig överväldigad. Här är en guide som förhoppningsvis ger lite inspiration.

Det vi tycker är viktigast när du letar efter en padelracket är att den känns bekväm. Om du väljer fel racket skadar du inte bara ditt spel utan även din kropp. Hos PadelXpert kan du hitta alla typer av racketar till alla typer av spelare. Mer om detta i länken nedan:

Ett Padelracket är uppbyggt av tre delar:

  • Profilen: Området runt rackets kant
  • Kärnan: Insidan av racketen
  • Slagytan: Täcker kärnan

Vart och ett av dessa tre delar är uppbyggd av olika material. I tillvkerkningen smälts de sedan samman till en enda del.

Hur man väljer rätt racket för Padel – balans och kontroll

Det finns tre typer av padelracketar:

  • Runda padelracketar: Runda racketar är ideala för nybörjare. Dessa har en medel till låg viktbalans. Det gör dem mycket bekväma att hantera. Denna typ av racketar tenderar också att ha en förstärkt “sweet spot”. Av den anledningen är ganska förlåtande om du inte träffar bollen exakt med racketens centrum (vilket du dock alltid bör försöka göra). Det är racketar som också är ideala för defensiva spelare vars främsta styrka är bollplacering. En stor fördel är att de ger utmärkt kontroll. Den största nackdelen är bristen på kraft för smashes.
  • Diamond Padel Rackets: Denna racket är favorit bland många proffs. De har en toppbalans, något som innebär att merparten av vikten fördelas bort från greppet, upp mot den övre delen av racketen. Detta ger racketen mycket kraft men gör den å andra sidan betydligt svårare att kontrollera. Dess sweet spot är också begränsad. Därför rekommenderas den här typen av racket endast till dem som verkligen behärskar de olika typerna av padelskott och som genomgående kan slå bollen med mycket kraft och alltid med racketens mitt. Den är perfekt för anfallsinriktade spelare, speciellt de som spelar på vänsterkanten.
  • Tear drop Padel Rackets: Det här är de mest populära racketarna eftersom de är ideala för vanliga spelare. De erbjuder en fantastisk kombination av kontroll och kraft och kan därför hjälpa dig att göra utmärkta skott med många olika effekter. Tear drop-racketar är extremt mångsidiga och de fungerar för alla spelstilar. Olika typer av match, klimat eller väder? Inga problem. Dessa funkar alltid. Själva formen är som en blandning mellan runda och diamantformade racketar. Viktfördelningen är mycket jämn och vilar mot mitten av racketen. Det gör att den känns mycket balanserad. Dessa racketar passar för de flesta situationer.

Padelspelare

Slutsats om inköp av padelracketar

Vi rekommenderar nybörjare att börja med en racket som väger max 365 gram. Den bör ha en rund form (låg balans). Lämplig tjocklek är 36 mm eller 38 mm.

Normala spelare letar efter en rund racket mellan 365 g och 370 g eller en droppformad racket upp till 370 g, med en tjocklek på 36 mm eller 38 mm, beroende på vad spelaren föredrar.

Avancerade spelare bildar sig själv en god uppfattning om vilken racket som passar bäst för deras spelstil. Valet kan egentligen variera mellan samtliga typer av racketar, olika former, vikt och tjocklek. De allra flesta avancerade spelare använder dock en diamantformad racket. Den typiska vikten är 370 g eller mer. Ofta väljer dessa spelaren en tjocklek på 38 mm.

Lämna en kommentar

Share via
Copy link