7 bra tips på presenter till Alla hjärtans dag

Vad ska du köpa för present till din käraste på Alla hjärtans dag? Oavsett om det är första gången ni firar eller om ni varit tillsammans i 50+ år kan det vara svårt att hitta inspiration men det ska vi råda bot på!

Strandgatan Tjugo ger dig här flera presenttips på kärlekspresenter inför den 14 februari – Alla hjärtans dag. Vi har valt att först välja ut några breda kategorier och sedan ger vi konkreta exempel på presenter inom varje för att du ska få en idé. Och vi tror att du bara genom att läsa texten säkert kommer på egna förslag också.

1. En personlig present

Alla hjärtans dag är en väldigt personlig högtid. För vad är mer intimt och personligt än relationen till din partner? Därför väljer många att ge bort, just det, en personlig present.

Det finns många sätt att göra det på. Gravyr är ett. Till exempel finns personliga nyckelringar, kärlekslås, tändare, delade hjärtan med initialer och mycket mer. Kanske köpa en fotobok med gemensamma bilder eller träblock med fotografier för skrivbordet? Vad sägs om ett personligt pussel eller choklad som är utformad som ett kärlekstelegram till din partner?

Denna typ av present behöver inte kosta så mycket men uppskattas ofta mycket av din älskling.

2. Något ni kan njuta av tillsammans

Alla hjärtans dag är er dag, ni firar den tillsammans! Vad passar då bättre än en present som ni kan få nytta av tillsammans, med varandra?

Här finns mängder med tips. Det finns till exempel olika sällskapsspel som passar perfekt för det romantiska paret. I frågespelet Älskling utmanar ni varandra med spännande frågor. En vuxenversion av spelet sanning eller konsekvens är också en hit. Eller varför inte poker för par? Spelet Partnerterapi är kul för er som varit ihop ett tag och vill boosta förälskelsen.

Bara för att ge några exempel.

Ja men ärligt talat, det måste inte vara ett spel – en presentask med choklad eller lakrits kommer ni säkert att njuta av tillsammans också.

3. En rolig present

Roliga presenter – en ständig favorit hos alla spralliga par. Perfekt också om du inte vill att din Alla hjärtans dag ska kännas alltför seriös.

Det är inte alls svårt att hitta skojiga presenter. Till exempel strumpor med foto, ett pussel i form av ett hjärta, en rolig Valentine’s day-mugg, kalsonger med din bild på. Eller vad sägs om Stålmannentofflor och Wonder Woman-tofflor?

En klassiker är Toblerone med din partners namn och foto. Foto på choklad hör nog även till denna kategori.

Men kom ihåg – var säker på hur din partner reagerar på att få en rolig present. Vissa kan uppleva det som lite väl oseriöst och förväntar sig något lite mer romantiskt.

4. Blommor

En klassiker som alltid är rätt om du frågar oss. Blommor är faktiskt vår favorit. Vissa tycker att blommor känns onödigt då de inte håller så länge men vi kan garantera dig – en stor bukett röda rosor håller sig fortfarande fräsch när de flesta andra presenter för Alla hjärtans dag redan förpassats till ”hyllan för saker som kanske inte används så ofta”.

Genom att ge bort en bukett (ja vi föredrar buketter, krukväxter kan ni köpa tillsammans) visar du din partner att du älskar honom eller henne.

Vi vågar påstå att de flesta tjejer och kvinnor uppskattar en vacker bukett som ett tecken på att du älskar och bryr dig om henne. Kan man inte ge bort en bukett till en man då? Jo, självklart kan du det, även om det inte är lika vanligt.

Visste du att… Alla hjärtans dag härstammar från helgonet Sankt Valentin som fick sätta livet till den 14 februari år 269 för att ha vigt kristna par. Det finns åtminstone två till Sankt Valentin i historien men det är just denna historia som sägs ligga bakom firandet av Alla hjärtans dag.

5. En upplevelse

Upplevelsepresenter är ett annat bra exempel på sådant som du gärna kan ge bort i present på Alla hjärtans dag. Handen på hjärtat (pun intended), har inte du eller din pojkvän, flickvän, man eller fru redan tillräckligt med prylar hemma? De flesta av oss behöver inte ännu en rolig sak till samlingen.

Upplevelser däremot är något speciellt. Dels blir det minnen för livet, dels är det något ni kanske kan göra tillsammans.

Vad sägs om en spa-weekend eller en kryssning? Kanske en romantisk resa till någon vacker stad som Paris, Budapest, Venedig, Barcelona eller Prag? Eller om budgeten är lite mindre kan en romantisk middag på restaurang vara ett bra alternativ.

Det finns även gott om andra spännande upplevelser att välja bland. Köra rallybil, rida, champagneprovning, shoppa med stylist, vattensporter, flyga flygplan…

Dröm dig bort och gör det sedan till verklighet för din älskade!

6. Något praktiskt

Om du och / eller din partner tycker att presenter till Alla hjärtans dag känns som att slänga pengar i sjön då kan en praktisk present vara det rätta valet.

Fundera på vad hon eller han verkligen behöver och överraska med det! Kanske är det en ny hårtork, ett underställ, en ny brödrost eller en cykel. Nej visst, det är inte så romantiskt men ibland är det ändå helt rätt!

Och vet du vad – det kan också visa att du lyssnat på din älskade och förstår vad hon eller han behöver. Uppmärksamhet kan vara ett tecken på kärlek i sig.

7. En lyxig gåva

Slutligen har vi en lyxig gåva som förslag på present till Alla hjärtans dag. Kan du tänka dig att lätta på plånboken har du nästan oändligt med alternativ.

Smycken och juveler är vår första tanke. Diamantörhängen, halsband, en ring eller en fin klocka. I denna kategori kan vi också tänka oss manschettknappar.

En fin parfym känns lyxigt och det är också något som används. Kanske kan en dyr flaska vin eller whisky falla din älskling i smaken?

Har du en riktigt stor budget går det givetvis att tänka sig något i stil med en resa till Dubai eller New York.

The sky is the limit. Vad tänker du ge din älskade? Lämna gärna en kommentar!

Tips på mer läsning

Källor:

Presentguiden.se – lista med presenter till Alla hjärtans dag

Wikipedia – Sankt Valentin

Lämna en kommentar

Share via
Copy link
Powered by Social Snap