12 tips på present till trädgårdsintresserad

Att hitta en bra present till en trädgårdsintresserad person är faktiskt inte alls särskilt svårt. Det finns gott om mer eller mindre små prylar att köpa som är användbara – trots att de ofta är ganska billiga.

Sajten Skickapresent.se tipsade oss om olika presenter för till trädgårdsintresserad som också går att skicka med bud.

1. Trädgårdsredskap

Inget trädgårdsarbete kan göras utan rätt verktyg. Ge bort högkvalitativa trädgårdsredskap som spadar, räfsor och beskärningssaxar. Det kommer att vara en praktisk och användbar gåva som hjälper dem att hålla sin trädgård i toppskick.

2. Snigelbar

För att skydda växterna från sniglar i trädgården, särskilt mördarsniglar, kan en snigelbar vara en räddare. Det är en liten låda som fungerar för utfordring av snigelgift. Den spar upp till 80% av snigelmedlet jämfört med om du strör ut det. Eftersom det inte är en snigelfälla slipper man ta hand om döda sniglar.

3. Presentkort från en trädgårdsbutik

Om du är osäker på vilken specifik present som skulle passa bäst, ge då bort ett presentkort från en trädgårdsbutik. Det ger mottagaren friheten att välja valfri sak – vare sig det är växter, gödsel, verktyg eller trädgårdsdekoration.

4. Fågelbad

Fåglar är både vackra och användbara i trädgården. Ge bort ett vackert fågelbad där våra fjäderklädda vänner kan dricka och bada. Det kommer att locka till sig en mängd olika fågelarter och ge trädgården en fridfull atmosfär.

5. Prenumeration på en trädgårdstidning

Håll trädgårdsentusiasten inspirerad året runt med en prenumeration på en trädgårdstidning. Det är en källa till inspiration och glädje redan innan trädgårdssäsongen sätter igång.

6. Trädgårdsarbetsstol

Låt mottagaren njuta av trädgårdsarbetet utan att behöva anstränga sig för mycket i onödan. En trädgårdsarbetsstol med bekväm sits och knästöd är perfekt för att minska belastningen på knän och rygg.

7. Jordfuktighetsmätare

En jordfuktighetsmätare är ett användbart verktyg för att övervaka fuktnivån i marken. Genom att ge bort en sådan kan du hjälpa trädgårdsentusiasten att hålla koll på när det är dags att vattna sina växter, vilket hjälper till att undvika övervattning eller uttorkning.

8. Tryckspruta

En tryckspruta är oumbärlig för att spruta gödningsmedel, bekämpningsmedel eller ogräsmedel i trädgården. Det är en praktisk gåva som underlättar applicering av vätskor på stora områden eller svårtillgängliga platser.

9. Bok om trädgårdsdesign och planteringstips

Ge bort en inspirerande bok om trädgårdsdesign och planteringstips. Det kommer att ge den trädgårdsintresserade massor av kreativa idéer och praktiska råd för att skapa en vacker och välmående trädgård. Det är en present som ger både kunskap och inspiration.

10. Solcellsladdad gångbelysning

För att skapa en stämningsfull atmosfär i trädgården på kvällen kan du ge bort solcellsladdad gångbelysning. Dessa energieffektiva lampor laddas upp under dagen med solens energi och sprider sedan en mjuk och behaglig belysning längs trädgårdens gångar eller stigar när skymningen kommer.

11. Stubbskorsten

En stubbskorsten är ett fantastiskt verktyg för att enkelt och säkert ta bort stubbar från trädgården. Det är en present som sparar tid och ansträngning för trädgårdsentusiasten och hjälper till att skapa mer utrymme för nya växter eller utomhusaktiviteter.

12. Odlingstunnel med insektsnät

En odlingstunnel med insektsnät är perfekt för att skydda grönsaker och andra ömtåliga växter från skadedjur och oönskade insekter. Den skapar en skyddande miljö samtidigt som den tillåter ljus och luft att nå växterna. Det är en gåva som hjälper till att skapa en frodig och välmående grönsaksodling.

Tips på mer läsning

Lämna en kommentar

Share via
Copy link
Powered by Social Snap